Friday, February 27, 2009

Hledáme spolubydlící – zn.Chcete mě?


Po příletu na NZ budeme ubytováni v decentním bungalovu určeném pro méně náročného klienta, ve městě Hastings (Hejsťinks? :)) V krátké době po příletu, cca po skončení Gerojova bakteriálního očistce, se hodláme přestěhovat do městečka Napier. Leží jen pár kilometrů severněji od našeho pracovního táboru, ale věcí k vidění a dělání je tam víc a vůbec prostředí se nám prostě zamlouvá :-) Tou dobou bychom navíc měli oplývat nejenom pracně natrhanými penězi, ale i spolehlivým vozem. Vzhledem k absenci nesmyslných daní a poplatků se benzín pohybuje kolem 1.5 novozealandkého dolaru (dnes deviza střed 11,332 CZK) Pokud se nám podaří najít si pěkný podnájem v příhodné části Napieru, ne moc daleko od dalnice, bude nám to do práce trvat tak pů hodinky. Při vzpomínce na dojíždění Zličín – Letňany je to extáze.

PS - Ačkoliv jsme celý kybersvět zaplavili našimi vkusnými daguerrotypiemi - ukázka k vidění výše, popisem našich předností a požadavků a nášim inerátům se smějou už i v neurbanizovaných koutech světa, stále nemůžeme najít odpovídající nabídku. Přestože kdekoli jinde by za roztomilého asistenčního psíčka (asistence hlavně v kuchyňských prostorách) spořádanou žínku (na fotce vlevo) a statného jinocha (vedle žínky) dali kance i s kančaty, u protinožců jsou prostě zvrácení! Držte nám palce. Pokud jste náhodou majitel prostorného bytu v Napireu, vybaveného internetem, nádobím, myčkou, pračkou, volým pokojem a jste milovníkem tvrdošíjných psích chloupků, jsme Vaši lidé. Jsme pohodoví, samostatní a milujeme domácí práce – dokážeme se na ně dívat celé hodiny.


PPS - Ano, vím o tom, že to mělo být půl hodinky, ale když ono to znělo tak strašně půpě :D


--
Looking for flatmates.

After our arrival to New Zealand we are going to be accommodated in the city of Hastings, inside a bungalow for low-expectations customers. Our plan is to move to the city of Napier (which is ca. 10kms far), as soon as Geroj is released from his bacterial purgatory (e.g. after 30 days, no indulgences, bloody protestants). Napier is nicer, better and at that time we should already possess some reliable vehicle (ha-ha). Because of absence of sophisticated taxes known from Europe, petrol costs around 1.5 NZD per liter (1 euro = 2.4 NZD, good luck with the arithmetics). The distance from Napier to Hastings e.g. our work should be aroind 30 minutes of driving - compared to the distances in Prague -> promised land.

No comments:

Post a Comment